Sea To Summit Extreme – Beklimming Mt Blanc (4810m)

Begin september een mooie foto opdracht gedaan, waarbij ik samen met filmer Tom van Oijen en Filmmaker Jurian Gravett onderdeel was van een groot productieteam dat een documentaire maakte van de bijzondere atlete Andrea Mason. 

Andrea Mason leverde namelijk een uitzonderlijke sportprestatie door binnen 5 dagen het Kanaal tussen Dover (UK) en Calais (Frankrijk) over te zwemmen (34km), vervolgens meteen vanaf Calais naar Chamonix te fietsen (900km), om daarna de Mont Blanc (4810m) hoogste berg van de Alpen te beklimmen. 

Samen met Tom en Jurian waren wij het team dat verantwoordelijk was voor de film/foto beelden op de Mt Blanc. Door de hoogte van de Mt Blanc (4810m) hebben we de dagen ervoor ons goed op hoogte voorbereid, zodat we zonder hoogteziekte verschijnselen op de top konden filmen.

Film(beelden) van Andrea kan ik uiteraard nog niet laten zien, maar onderstaande foto’s geven een beetje aan hoe mooi de condities op de berg waren. Desalniettemin was het een lange klim met apparatuur naar de top van de berg. We hebben de normaal-route van de berg gedaan, dus technisch was het niet een lastige klim, maar werken op die hoogte blijft toch een beetje uitdaging.  We sliepen in een tent bij het basecamp van de Tête Rousse hut (3167m) om vanuit daar een toppoging te doen.

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.