Persbericht CityGard
Deze week een mooie opdracht gedaan voor CityGard, de geniale containertuintjes die rondom afvalcontainers worden geplaatst. Het ontwerp komt van Henk-Jan Room en Martin van Diggele en het idee is heel simpel; door op het stuk rondom de container een tuintje te plaatsen, is het niet meer mogelijk om afval op dit platform te leggen. De plek vergroend en de uitstraling van de container in het straatbeeld wordt aantrekkelijker. De containertuintjes worden 3D geprint ven van plastic afval gemaakt. Bij het plaatsen van een van de tuintjes was Wethouder Liesbeth van Tongeren aanwezig. De foto’s worden gebruikt bij een persbericht en voor de website van citygard.nl
Sfeerimpressie Online event Forever Successday
Afgelopen weekend legde Zout Fotografie voor Forever Benelux de online Successday vast. Door Covid-19 was het programma aangepast en kon er helaas geen publiek aanwezig zijn, maar heeft de organisatie een mooi online evenement neergezet. Tijdens de middag werden er verschillende product presentaties en trainingen gegeven en er was een inspirerende lezing van Jaap Bressers die, ondanks dat hij door een ongeluk verlamt is geraakt, ontzettend veel positieve energie had en hiermee anderen inspireert. Presentatie door Manon Teeuwen en Martin van Duijn.
Kokkelvisserij
Afgelopen week heb ik in opdracht van Lenger Seafoods een dag meegelopen met een kokkelvisser op de Waddenzee. Een prachtig eerlijk beroep, waarbij de kokkels handmatig, door middel van een soort hark, worden gevangen op het Wad en dezelfde dag nog worden verwerkt bij een van de visverwerkingsbedrijven van Lenger Seafoods.
Lifestyle shoot
Zout Fotografie maakt graag persoonlijke foto’s die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld je nieuwe website, LinkedIn profiel en andere social media kanalen. Het zijn geen standaard foto’s, maar foto’s die weergeven wie jij bent. Een lifestyle shoot bij Zout Fotografie duurt ongeveer twee tot drie uur. Vooraf bespreken we wat voor type beeld je zoekt en ik probeer dat zo goed mogelijk te vertalen in mooie persoonlijke foto’s. Foto’s worden gemaakt op op locatie gemaakt. Afgelopen week maakte ik onderstaande foto’s voor de website van Manon Schutter.    
Sfeerimpressie EMDR-Congres 2020
Op zaterdag 12 september organiseerde de EMDR- vereniging het EMDR congres nieuwe stijl. Een hybride evenement, corona-proof, met goede keynotes, interessante workshops, labpitches en ruimte voor ontmoeting. Zout Fotografie legde deze dag vast met de camera. Het  programma werd georganiseerd in Theater Flint in Amersfoort, met een beperkt aantal deelnemers  
PLKB familie product shoot
Afgelopen week verzorgde ik de nieuwe campagne foto’s (#Neverstopplaying) voor landvliegers voor het merk PLKB. Het was een toffe shoot met veel lol op het strand. Doel was om beelden te maken van de producten zelf en van de kids die samen met ouders de vliegers op het strand vlogen.
Beveiligd: Bruiloft Jasper & Jenine
Er is geen samenvatting, omdat dit een beveiligd bericht is.
Project The Last Line; kitesurfen in vulkaankrater, tussen ijsbergen en watervallen.
Beroepsfotograaf Rein Rijke en professioneel kitesurfer Roderick Pijls hebben voor hun project The Last Line wederom de grens opgezocht. Deze keer vertrok het avontuurlijke duo naar de hooglanden van IJsland om daar te gaan kitesurfen in vulkaankraters, tussen ijsbergen van gletsjers en op smeltwater watervallen. 
Publicatie The KiteMag – The Last Line
Deze week een mooie publicatie in het internationale magazine The KiteMag, over ons project The Last Line.
Het verhaal achter de foto; Interview Adam Ondra
Afgelopen februari reisde ik naar Praag om s’werelds beste klimmer, Adam Ondra, voor een interview in de Hoogtelijn, te fotograferen. Het werd een bijzondere ontmoeting en een pittige foto-opdracht, met veel last-minute veranderingen.
Filmpremière The Last Line uitgesteld i.v.m. Coronavirus
Helaas is door de uitbraak van het Coronavirus de filmpremière The Last Line – Red Carpet tot nader bericht uitgesteld. De film zou worden getoond tijdens het Rotterdam sport Film Festival en deze zal worden verplaatst tot een nader te noemen datum.
Foto opdracht PLKB kiteboarding in Kaapstad
In februari heb ik voor het Kitesurfmerk Peter Lynn Kiteboarding (PLKB) de nieuwe campagne “Never Stop Playing” gefotografeerd. Met deze campagne wil PLKB het kitesurfen toegankelijk maken en staat plezier centraal. PLKB is producent van verschillende kites en kitesurfboards, voor zowel de beginnende kitesurfer als de ervaren kiter.
Personeel World Forum
Ik fotografeer met veel plezier al jaren voor het congrescentrum World Forum in Den Haag. Naast de grote variatie aan professionele evenementen die zij organiseren, leg ik regelmatig de nieuwe personeelsleden vast met mijn camera. De foto’s worden gebruikt voor de website van het World Forum en o.a. Linkedin en andere social media uitingen. Foto’s zijn gemaak bij het door Karel Appel ontworpen tegeltableau.