Fotograaf Rein Rijke enige Nederlandse Finalist in internationale fotowedstrijd Red Bull Illume – Laatste 5 uit 41.447 inzendingen
  De Nederlandse fotograaf Rein Rijke is de enige Nederlandse finalist voor de prestigieuze internationale fotowedstrijd Redbull Illume. Met zijn inzending van professioneel kitesurfer Roderick Pijls die surft tussen ijsbergen op IJsland, behoort hij tot de laatste 5 finalisten in de categorie “Masterpiece”.
Sfeerreportage Graef Castricum Trail
Afgelopen weekend legde Zout Fotografie in opdracht van Cairn Adventures de Graef Castricum Trailwedstrijd vast met de camera. De trailrun wedstrijd werd gehouden in het Noordhollands Duinreservaat. De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor om door heen te rennen.
Posbanktrail 2021
In opdracht van Cairn Trails & Adventures fotografeerde ik in oktober de Posbanktrail. De Posbanktrail is een trailrunwedstrijd (24 en 33km) op de prachtige Veluwe, die over uitdagend terrein en eeuwenoude singletracks gaat rond de heide van het Rozendaalse Veld.
Product shoot Ocean Rodeo Kiteboarding
In opdracht van het Canadese kitesurf-merk Ocean Rodeo heb ik afgelopen week kitesurf foto’s gemaakt van pro-kiter en team rider Giel Vught. De opdracht was met name gericht op het fotograferen van de nieuwe Big Air kite, die gebruikt wordt voor radicale hoge sprongen.
NK LEAD klimmen 2021
Tijdens het Nederlands kampioenschap sportklimmen, oftewel het Petzl NK Lead 2021, wist de 19-jarige Leto Cavé knap zijn eerste Nederlands kampioenstitel bij de heren te bemachtigen. Bij de dames won regerend kampioen Lynn van der Meer haar vierde nationale titel sportklimmen.
Foto’s NK Streetfishing Utrecht
Afgelopen weekend legde Zout Fotografie het NK Streetfishing 2021 vast, in opdracht van Sport Visserij Nederland.  De tweede editie van dit evenement vond plaats in de stad Utrecht en werd in samenwerking met de aangesloten hengelsportfederaties en de Vereniging Nederlandse Roofvissers georganiseerd.
Fotoreportage Alpiene Basiscursus Sneeuw&IJs in het Oostenrijkse Silvretta-gebergte.
In opdracht van de Nederlandse Klim & Bergsport vereniging ben ik deze zomer twee weken op pad geweest in de Alpen, waaronder de Alpiene Basiscursus Sneeuw en IJs in het Oostenrijkse Silvrettagebergte.
BMW Nederland visits Springtij Festival
In 2021 werden de bezoekers van het Springtij Festival vanuit Terschelling “opgehaald” door Pro-kitesurfer Roderick Pijls.  Aan boord van Willem de Vlamingh kregen de bezoekers vooraf een film te zien van Roderick, die zich inzet voor een duurzamere samenleving. BMW Nederland is partner van het Springtij Festival en sponsor van Roderick Pijls.
Foto’s Forever successday
In opdracht van Forever fotografeerde Zout Fotografie de Succesday 2021. I.v.m. de covid-19 pandemie werd het evenement online georganiseerd.
Cover + interview foto’s Huber broeders
In opdracht van het Bergsport magazine Hoogtelijn, reisde ik afgelopen jaar naar het Zuid Duitse plaatsje Berchtesgaden, om de Huber broeders vast te leggen met mijn camera.
Foto’s NKBV Huttentocht Parc Natural Regional du Queyras
In opdracht van de NKBV maakte ik deze zomer de sfeerbeelden van de huttentocht in het Franse regionaal park van de Queyras. Deze tocht loopt door de Franse Alpen en is een combinatie van lieflijke natuur en ruige, onherbergzame hoogten, mooie dorpjes, charmante hutten en ruige berglandschappen. Het was een super mooie reis met een ontzettend gezellige groep en het was 7 dagen heerlijk om door de bergen te lopen. Hieronder vind je wat sfeerbeelden van die week.
Studiofotografie bij Studio Kokosnoot.
In de nieuwe Studio Kokosnoot een hele gave shoot gedaan en met een team hele toffe beelden gemaakt. Zelf fotografeer ik zelden in een professionele Foto & Video studio dus het was een super toffe ervaring om met lichten en ervaren model Babette te werken en nieuwe content te creëren.
Vernieuwersnetwerk Natuurlijke Reststromen
Deze week legde Zout Fotografie het hybride Vernieuwersnetwerk vast met de camera. Het netwerk heeft de gezamenlijke ambitie voor het verwaarden van natuurlijke reststromen en kennis en initiatieven met elkaar te delen. De beelden worden gebruikt voor de nieuwe website van het Vernieuwersnetwerk.
Ode aan de oude Drone
Langzaam aan neem ik afscheid van mijn oude vertrouwde drone. Niet zo zeer omdat de drone niet meer bevalt, maar inmiddels is ie bijna 9 jaar oud en heeft de technologie een aantal mooie stappen gemaakt. M’n nieuwe drone is kleiner en dus een stuk lichter, wat prettig is voor de opdrachten waar ik lang en verder van de bewoonde wereld ben. Daarnaast heeft mn nieuwe drone een grotere sensor wat de beeldkwaliteit ten goede komt en kan ik er langer mee vliegen. Kortom, het was tijd voor een upgrade, maar niet om nog even een kleine “ode” te geven aan mn oude trouwe vliegende koekblik.
× Stuur een bericht naar Zout Fotografie