Fotoreportage Alpiene Basiscursus Sneeuw&IJs in het Oostenrijkse Silvretta-gebergte.
In opdracht van de Nederlandse Klim & Bergsport vereniging ben ik deze zomer twee weken op pad geweest in de Alpen, waaronder de Alpiene Basiscursus Sneeuw en IJs in het Oostenrijkse Silvrettagebergte. Tijdens deze week heb ik deelnemers gevolgd die, onder begeleiding van twee berggidsen, een alpiene basis cursus volgden. Tijdens deze cursus leren deelnemers de basisvaardigheden van het alpineren, waaronder touwtechnieken en reddingstechnieken om jezelf of anderen bijvoorbeeld uit een gletsjerspleet te redden. Het was een prachtige en intense week. De sneeuwgrens lag op 2400m en de eerste dagen beukten we letterlijk door kniediepe verse sneeuw.
BMW Nederland visits Springtij Festival
In 2021 werden de bezoekers van het Springtij Festival vanuit Terschelling “opgehaald” door Pro-kitesurfer Roderick Pijls.  Aan boord van Willem de Vlamingh kregen de bezoekers vooraf een film te zien van Roderick, die zich inzet voor een duurzamere samenleving. BMW Nederland is partner van het Springtij Festival en sponsor van Roderick Pijls. Zout Fotografie verzorgde de drone video content en enkele foto’s van de activatie in samenwerking met BMW. Enkele beelden zijn hieronder te zien.
Foto’s NKBV Huttentocht Parc Natural Regional du Queyras
In opdracht van de NKBV maakte ik deze zomer de sfeerbeelden van de huttentocht in het Franse regionaal park van de Queyras. Deze tocht loopt door de Franse Alpen en is een combinatie van lieflijke natuur en ruige, onherbergzame hoogten, mooie dorpjes, charmante hutten en ruige berglandschappen. Het was een super mooie reis met een ontzettend gezellige groep en het was 7 dagen heerlijk om door de bergen te lopen. Hieronder vind je wat sfeerbeelden van die week.
Vernieuwersnetwerk Natuurlijke Reststromen
Deze week legde Zout Fotografie het hybride Vernieuwersnetwerk vast met de camera. Het netwerk heeft de gezamenlijke ambitie voor het verwaarden van natuurlijke reststromen en kennis en initiatieven met elkaar te delen. De beelden worden gebruikt voor de nieuwe website van het Vernieuwersnetwerk.
Ode aan de oude Drone
Langzaam aan neem ik afscheid van mijn oude vertrouwde drone. Niet zo zeer omdat de drone niet meer bevalt, maar inmiddels is ie bijna 9 jaar oud en heeft de technologie een aantal mooie stappen gemaakt. M’n nieuwe drone is kleiner en dus een stuk lichter, wat prettig is voor de opdrachten waar ik lang en verder van de bewoonde wereld ben. Daarnaast heeft mn nieuwe drone een grotere sensor wat de beeldkwaliteit ten goede komt en kan ik er langer mee vliegen. Kortom, het was tijd voor een upgrade, maar niet om nog even een kleine “ode” te geven aan mn oude trouwe vliegende koekblik.
Persbericht; FILM PREMIERE: OUTDOOR DOCUMENTAIRE ONLINE TE KIJKEN
———- PERSBERICHT———— FILM PREMIERE: OUTDOOR DOCUMENTAIRE GRATIS ONLINE TE KIJKEN Kitesurfen in vulkaan kraters en tussen de ijsschotsen. In deze 50 minuten durende documentaire van de hand van Amsterdams film productiehuis Kiwi Aerial Shots zie je fotograaf Rein Rijke met kite- surfer Roderick Pijls op missie in IJsland om de meest mooie foto’s te maken en op een positieve manier aandacht te geven aan de mooie natuur die onderhevig is aan klimaatverandering. Deze documentaire is vanaf 11 mei, gratis online te zien!
Item in BNN/Vara De Vooravond
In ‘Het VoorBeeld’ vragen wij Nederlandse fotografen drie favoriete foto’s uit eigen oeuvre te belichten. Hoe kwam de foto tot stand? Wat is het verhaal achter de foto? En waarom is juist deze een favoriet van de fotograaf? Deze editie: Rein Rijke, freelance fotograaf met een grote passie voor sport en avontuur. 
Zout Fotografie maakt campagne beelden voor Missie H2
Komende maanden wordt de waterstof campagne van Missie H2 uitgerold. Voor deze campagne lag ik met mijn onderwaterhuis in het water en maakte ik foto’s van de verschillende olympische watersporters (TeamNL) die komende zomer naar Tokyo2021 gaan.  TeamNL, en daarbinnen met name de sporters op en in het water, zullen zich inzetten om heel Nederland te laten kennismaken met waterstof en de mogelijkheden ervan als duurzame energiedrager.
Drone fotografie Zonnepanelenpark ‘t Goy Houten Solar Century
Vanwege de overname door Statkraft, Europa’s grootste producent van duurzame energie, heeft Solarcentury mij gevraagd om (drone) foto’s en video’s te maken van het Zonnepanelenpark ‘t Goy in Houten. De beelden worden gebruikt voor persberichten en websites, waarbij er zowel foto’s van het park, als van enkele werknemers die in de nieuwe bedrijfskleding aan het werk waren, zijn gemaakt. Mooie opdracht!   Tags: dronefoto, Dronefotografie, bedrijfsfotografie, Rein Rijke, Zonnepanelenpark, zonnepaneel, Zonnepanelenpark ‘t Goy, Houten, Solar Century, Statkraft
The Arctic Circle – A Carbon Free Journey
Om beelden te maken voor de campagne The Green Up van Protest Sportswear reisde ik afgelopen jaar samen met kitesurfer Roderick Pijls geheel CO2 neutraal richting de Noorse Poolcirkel. We deden dit voor het kleding merk Protest Sportswear die ons uitdaagde om een toffe activatie te bedenken voor het project The Green Up. Omdat ik al jaren een kitesurfer onder het Noorderlicht wilde fotograferen kwam al snel het idee om dit op een CO2 neutrale manier te doen. Wat volgende was een inspirerende reis waarbij we non-stop zeilend vanuit Nederland naar Noorwegen zijn gezeild. 
Sfeerimpressie EMDR congres 2021
Afgelopen zaterdag organiseerde de Vereniging EMDR Nederland het jaarlijkse EMDR-congres, met dit jaar als thema “EMDR in Verbinding”. Vanwege de Covid-19 pandemie werd het congres geheel digitaal georganiseerd en konden de 1300 digitale bezoekers verschillende inspirerende lezingen en workshops volgen via een livestream. Mooi om weer een gaaf evenement vast te leggen waarbij, met de juiste maatregelen, een prachtig en succesvol zakelijk evenement is neergezet! #congresfotografie  
Portret fotografie voor Fjoer Advies
Afgelopen week heb ik portretfoto’s gemaakt van Ilse Boersma van Fjoer Advies. Het was een gave shoot waar we zowel zakelijkere beelden en foto’s voor social media hebben gemaakt. Check de website van Ilse op www.fjoeradvies.nl
Abstracte beelden Zandmotor voor aan de muur
Voor het eerst sinds het ontstaan van de Zandmotor, vroor het zeewater op het binnenmeer met zout water dicht. Het leverde prachtige surrealistische beelden op en de afgelopen dagen heb ik gebruikt om deze mooie abstracte kunst, gemaakt door de natuur vast te leggen met mijn drone. Wil je een van deze foto’s aan je muur hebben, stuur me dan even een bericht voor de mogelijkheden.
feb 03
Campagne beelden voor The Green Up – Protest Sportswear
In oktober 2020 volgde ik, samen met de mannen van Kiwi Aerials Shots, Roderick Pijls met mijn camera voor het project The Green Up van Protest Sportswear. Voor dit project zijn we op een CO2 neutrale manier vanuit Nederland naar de Noorse poolcirkel gereisd, op zoek naar het Noorderlicht.
× Stuur een bericht naar Zout Fotografie