Say Hi

Welkom bij Zout Fotografie!

Rein Rijke van Zout Fotografie maakt inspirerende beeldreportages & sfeerbeelden voor een groot aantal sportieve (outdoor) merken en magazines, waaronder Red Bull, ASUS, Bever, Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), Salt Magazine, Runnersworld, Kiteworld, MudSweatTrails, Peter Lynn Kiteboarding, Shiffers, ANWB, SNP Natuurreizen en vele anderen.

 

Achter de lens van Zout Fotografie staat Rein Rijke. Rein is in 2014 begonnen als freelance fotograaf en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot allround fotograaf met een gezonde passie voor sport en avontuur. Sport en fotografie komen samen in de wereld van Zout Fotografie. Of het nu bij hoog alpiene beklimmingen van bergen zijn, of tijdens reizen en exotische kitesurftrips, de camera en avontuur staan centraal.  

 

Afgelopen jaren maakte Rein reportages o.a. van een reis met een ijsbreker in het Noordpoolgebied, Snowkiten in Noorwegen, Portretten in Gambia, de wildernis van IJsland, volgde atleten tijdens de WK Skyrunning door de Franse Alpen en deed inspiratie op bij de mooiste bus van Europa: The Nomads Bus. Onder het kopje portfolio lees je hier meer over.

 

Beelden van Rein zijn gepubliceerd in fotografie vakbladen, landelijke kranten, verschillende Outdoor magazines en digitale platformen voor liefhebbers van avontuurlijke activiteiten en sporten.

 

Finalist Red Bull Illume, Gastjurylid Het Perfecte Plaatje, nominaties en ASUS In Search Of Incredible campagne

In 2018 maakte Rein deel uit van de ASUS campagne In Search of Incredible. Voor zijn fotoproject Surf & Salt ging Rein samen met kitesurfer Roderick Pijls naar Tanzania om daar te kitesurfen in een rood giftig meer. Het fotoproject haalde de landelijke media, waar we onder andere aan tafel zaten bij de uitzending van Jeroen Pauw en Hart van Nederland, stond de foto paginagroot in het AD en de Metro en konden we ons verhaal vertellen op radio 538, Radio 1 en Veronica.

 

In 2016 bereikte Rein de finale van de prestigieuze fotowedstrijd Red Bull Illume. Red Bull Illume is de grootste internationale fotowedstrijd voor fotografen die extreme en avontuurlijke sporten in beeld brengen. Na de edities 2007, 2010 en 2013 werden er voor de vierde editie bijna 35.000 inzendingen ingestuurd. De genomineerde foto van Rein Rijke behoorde uiteindelijk tot de laatste 5 finalisten. De nominatie leverde verschillende publicaties op in internationale vakbladen en de aankomende drie jaar worden de finalisten ten toon gesteld in vele wereldsteden via de expositie Red Bull Illume.

 

Naast de finale plaats van Red Bull Illume is Rein in 2016 genomineerd voor de Scandinavië Persprijs voor zijn beeldreportage van Zweden. Daarnaast is een beeldreportage over rotsklimmen in het Spaanse Margalef genomineerd voor de spaanse Pica dÉstats Awards.

 

In november 2017 en december 2018 maakte Rein zijn opwachting als gastjurylid in het RTL4 programma "Het Perfecte Plaatje". In dit programma krijgen 8 bekende Nederlanders per aflevering een foto-opdracht en gaan ze de strijd met elkaar aan voor de mooiste foto. De uitzending uit 2017 is hier terug te zien.

 

Heb je vragen over het aanschaffen van foto's, het opvragen van een offerte voor het maken van een beeldreportage of mijn beschikbaarheid, dan kan je altijd even bellen of mailen.

 

Cheers Rein

Fotograaf Rein Rijke