NIKON & ZOOM.NL promotie video over Zout Fotografie
Afgelopen juni een leuk interview gegeven aan Zoom.nl over mijn werkzaamheden als outdoorfotograaf. De shoot en het interview is gedaan in samenwerking met NIKON Nederland. Hier zie je het resultaat van de video en kan je het interview teruglezen.
Masterclass Jorg Verhoeven
Voor de NKBV-campagne “Van binnen naar buiten” organiseerde de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging een Masterclass in samenwerking met Jorg Verhoeven. Met deze campagne wil de bergsport vereniging het klimmen in de rotsen stimuleren. Zout Fotografie volgde de deelnemers in het Zillertal, Oostenrijk.  
Opdracht Peter Lynn Kiteboarding
Begin dit jaar ben ik in opdracht voor PLKB (Peter Lynn Kiteboarding) twee weken naar Kaapstad geweest om foto’s te maken voor de nieuwe website en producten van dit kitesurfmerk. Het was een ontzettend mooie en gevarieerde opdracht.  
Congres stand fotografie
Voor standbouwer Absolute Exhibits, Inc. kreeg ik de vraag om een congresstand vast te leggen met mijn camera. Erg leuk om eens een totaal andere opdracht te krijgen waarbij het verzoek was om een wat klinische look and feel te geven aan de stand.
Zout Fotografie supports road to IMEX
Van 13 tot 20 mei 2019 fietsen een aantal werknemers van het World Forum, ruim 500 kilometer van het World Forum The Hague naar de IMEX in Frankfurt. Met deze fietstocht halen ze geld op voor het goede doel War Child. Zout Fotografie ondersteunt deze fietstocht en maakte de beelden van de teamleden.
Sfeerimpressie EMDR congres 2019
Afgelopen weekend organiseerde de Vereniging EMDR Nederland het jaarlijkse congres, met dit jaar het thema “EMDR voor het Leven”. Zout Fotografie maakte op beide dagen de sfeerbeelden van de presentaties en lezingen. Een mooie en veelzijdige opdracht!
Opdracht SNP Natuurreizen: Sneeuwschoenwandelen Noorwegen
In februari heb ik voor SNP Natuurreizen een van hun winter wandelreizen vastgelegd.  Dit keer volgde ik een groep actieve wandelaars die met sneeuwschoenen door het Nationale park Jotunheimen in Noorwegen liepen. De ruimte en de ruigte van het nationale park Jotunheimen lenen zich uitstekend voor een avontuurlijke tocht voor sneeuwwandelaars. Hoewel de omstandigheden niet heel makkelijk waren (veel wind en vrijwel geen zon), toch tevreden met de serie die ik heb kunnen maken.
Event fotografie; Feestelijke viering 50 jaar World Forum
Zout Fotografie verzorgde de sfeerimpressie van het Festival TIJD, georganiseerd voor het 50 jarig jubileum van World Forum/Nederlands Congresgebouw. Het evenement werd georganiseerd voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. De presentatie was in handen van Sjaak Bral en er waren optredens van o.a. Benjamin Herman, Paul van Vliet, Harrison Young, Tim Akkerman & The Ivy League en De Règâhs. Burgemeester Pauline Krikke deed de officiële opening.    
Port of Deventer – Bedrijfsfotografie
Deze week verzorgde Zout Fotografie de foto’s voor de Gemeente Deventer. De opdracht was om een gevarieerd beeld te geven van het ontwikkelingsgebied de Port of Deventer, waarbij de huidige industrie ruimtelijk moest worden weergegeven.  Het gebruik van een drone was daarin onmisbaar.
feb 06
Portret Berggids Werner Gunter
Voor het Bergsport magazine Hoogtelijn vloog ik afgelopen december naar Zwitserland om een portret te maken van Berggids en Lawine-guru Werner Gunter. Ik volgde deze 78 jarige berggids een dag lang met mijn camera. Vanuit zijn prachtig gelegen huis in Arolla maakte we een een prachtige sneeuwschoenwandeling, waarna ik werd uitgenodigd om thuis bij hem te eten. Het was een bijzondere ontmoeting met een prachtig mens.  
Sfeerbeelden NKBV Bergsportdag
Op zondag 20 januari organiseerde de NKBV de Bergsportdag bij het NBC in Nieuwegein. Zo’n  5.000 NKBV leden en niet-leden met een passie voor de klim- en bergsport volgden er lezingen en workshops en maakten kennis met de nieuwste materialen en trends. Tijdens de bergsportdag gaf ik twee lezingen over fotografie in de bergen en maakte ik de sfeerbeelden van de dag.  
Workshop fotografie voor beginners in Ardennen
Zout Fotografie organiseert in maart en in mei een driedaagse workshop voor de beginnende fotograaf vanuit de NKBV-berghut in het Belgische Sy. De workshop heeft een praktisch karakter, je oefent veel met scherptediepte, weet wanneer je de sluitertijd moet aanpassen en je krijgt tips over compositie en het gebruik van ISO-waarden. Aan het einde van de dag bespreken we de foto’s en krijg je feedback op je gemaakte werk. Als decor gebruiken we de idyllische omgeving van het Belgische plaatsje Sy, prachtig gelegen aan de rivier de Ourthe, midden in de Ardennen.
Best of Zout Fotografie 2018
Wow, wat was 2018 weer een bijzonder jaar!  Als ik zo terug kijk dan is het ongelofelijk wat er allemaal op mijn pad is gekomen. Het was een jaar waarin mijn camera, natuur en avontuur centraal stonden. Van opdrachten in Hawaii, naar kitesurfen in een giftig meer in Lake Natron Tanzania. Van spannende Alpine beklimmingen tot snowkiten op de Hardangervidda in Noorwegen.  Van mooie abseils door watervallen naar sneeuwschoen-wandelen in verse Zwitserse sneeuw. Van mooie trailwedstrijden in Nederland naar leuke opdrachten voor o.a. het World Forum, SNP en ASICS 
Nedderlands Team Sportklimmen profielfoto’s
Deze week verzorgde ik de profielfoto’s van het Nederlands team Sportklimmen. De foto’s worden gebruikt voor de website van de sportbond NKBV en voor het handtekeningenboekje dat jaarlijks gebruikt wordt.