Event fotografie; Feestelijke viering 50 jaar World Forum
Zout Fotografie verzorgde de sfeerimpressie van het Festival TIJD, georganiseerd voor het 50 jarig jubileum van World Forum/Nederlands Congresgebouw. Het evenement werd georganiseerd voor de inwoners van Den Haag en iedereen met een band met dit iconische gebouw. De presentatie was in handen van Sjaak Bral en er waren optredens van o.a. Benjamin Herman, Paul van Vliet, Harrison Young, Tim Akkerman & The Ivy League en De Règâhs. Burgemeester Pauline Krikke deed de officiële opening.    
Port of Deventer – Bedrijfsfotografie
Deze week verzorgde Zout Fotografie de foto’s voor de Gemeente Deventer. De opdracht was om een gevarieerd beeld te geven van het ontwikkelingsgebied de Port of Deventer, waarbij de huidige industrie ruimtelijk moest worden weergegeven.  Het gebruik van een drone was daarin onmisbaar.
feb 06
Portret Berggids Werner Gunter
Voor het Bergsport magazine Hoogtelijn vloog ik afgelopen december naar Zwitserland om een portret te maken van Berggids en Lawine-guru Werner Gunter. Ik volgde deze 78 jarige berggids een dag lang met mijn camera. Vanuit zijn prachtig gelegen huis in Arolla maakte we een een prachtige sneeuwschoenwandeling, waarna ik werd uitgenodigd om thuis bij hem te eten. Het was een bijzondere ontmoeting met een prachtig mens.  
Sfeerbeelden NKBV Bergsportdag
Op zondag 20 januari organiseerde de NKBV de Bergsportdag bij het NBC in Nieuwegein. Zo’n  5.000 NKBV leden en niet-leden met een passie voor de klim- en bergsport volgden er lezingen en workshops en maakten kennis met de nieuwste materialen en trends. Tijdens de bergsportdag gaf ik twee lezingen over fotografie in de bergen en maakte ik de sfeerbeelden van de dag.  
Workshop fotografie voor beginners in Ardennen
Zout Fotografie organiseert in maart en in mei een driedaagse workshop voor de beginnende fotograaf vanuit de NKBV-berghut in het Belgische Sy. De workshop heeft een praktisch karakter, je oefent veel met scherptediepte, weet wanneer je de sluitertijd moet aanpassen en je krijgt tips over compositie en het gebruik van ISO-waarden. Aan het einde van de dag bespreken we de foto’s en krijg je feedback op je gemaakte werk. Als decor gebruiken we de idyllische omgeving van het Belgische plaatsje Sy, prachtig gelegen aan de rivier de Ourthe, midden in de Ardennen.
Best of Zout Fotografie 2018
Wow, wat was 2018 weer een bijzonder jaar!  Als ik zo terug kijk dan is het ongelofelijk wat er allemaal op mijn pad is gekomen. Het was een jaar waarin mijn camera, natuur en avontuur centraal stonden. Van opdrachten in Hawaii, naar kitesurfen in een giftig meer in Lake Natron Tanzania. Van spannende Alpine beklimmingen tot snowkiten op de Hardangervidda in Noorwegen.  Van mooie abseils door watervallen naar sneeuwschoen-wandelen in verse Zwitserse sneeuw. Van mooie trailwedstrijden in Nederland naar leuke opdrachten voor o.a. het World Forum, SNP en ASICS 
Nedderlands Team Sportklimmen profielfoto’s
Deze week verzorgde ik de profielfoto’s van het Nederlands team Sportklimmen. De foto’s worden gebruikt voor de website van de sportbond NKBV en voor het handtekeningenboekje dat jaarlijks gebruikt wordt.  
Rein Rijke nieuwe ambassadeur Peak Design en MindShift Gear
Fotograaf Rein Rijke van Zout Fotografie is de nieuwe ambassadeur voor Peak Design en MindShift Gear. Als outdoorfotograaf ben ik veel op pad en reis naar vele bijzondere plekken en daarom ben ik ontzettend blij dat ik mij vanaf nu ambassadeur kan noemen voor de merken Peak Design en MindShift Gear.
Zout Fotografie Proud Member of 1% for the Planet
Zout Fotografie Proud Member of 1% for the Planet I see our Planet as a playground and love spending much of my time in the outdoors. No matter where I go, I like to play around. From doing kitesurfing downwinders along the beautiful Dutch coastline to high alpine climbs  in the Mountains. I’m lucky enough to see many amazing parts of the Planet while working on assignment.  My camera takes me from adventurous road trips deep into Africa to cold ocean kajak adventures in de Arctic. From high mountaintops to unforgettable hikes in Scandinavia, nature is always part of my life.  
International Marine Contractors Association’s (IMCA) Annual Seminar
Zout Fotografie provided, on behalf of the International Marine Contractors Association’s (IMCA), the photography of the IMCA Annual Seminar.  This seminar was held in The Hague on 28 and 29 November, with its theme ‘Working together: Getting back to business’.
Wintercollectie Little M
Afgelopen week fotografeerde Zout Fotografie voor het kinder kledingmerk Little M. Deze zelfgemaakte kinderkleding komt binnenkort in de webwinkel en hangt in verschillende kledingwinkels in utrecht. De foto’s werden gemaakt in een chille setting, niks moest, alles mocht. Door de kou was het soms wel een beetje bikkelen voor de kids.
Jurylid RTL 4 Programma Het Perfecte Plaatje
Rein gastjurylid bij het RTL4 Programma Het Perfecte Plaatje. In Het Perfecte Plaatje gaan acht bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan voor de ultieme overwinning. In elke aflevering staan twee specialisaties uit het fotografie-vak centraal. Als gastjurylid zat ik in de halve finale van het programma, waar ik de deelnemers liet kennismaken met actiesport fotografie. Samen met William Rutten en Cynthia Boll beoordeelde ik de foto’s die werden gemaakt door Patty Brard, Jim Bakkum en Ryanne van Dorst.
NK LEAD Klimmen 2018
Op zaterdagavond 24 november maakte Zout Fotografie voor de NKBV een sfeer impressie van het NK Lead klimmen.  Mark Brand uit Amsterdam won zijn eerste NK Leadtitel bij de heren. De Roosendaalse Lynn van der Meer wist haar titel te verdedigen door haar tweede titel op rij te pakken bij de dames. 
Sfeerbeelden Graef Castricum Trail
In november heeft Zout Fotografie de sfeerbeelden gemaakt van de Graef Castricum Trail. De Trail werd georganiseerd door Cairns Adventures and Trails, een organisatie waar ik eerder de sfeerbeelden voor verzorgde.  De diversiteit en afwisselende omgeving van dit gebied maakt het tot een prachtig decor voor een nieuwe trail van de organisatie van o.a. de Vuurtorentrail en de Veluwezoomtrail. Het gebied kent een omvangrijke geschiedenis en een aantal bekende adellijke heersers zoals Koning Willem I en de Graef van Egmond. De Graef Castricum Trail is dan ook een adellijke knipoog naar deze geschiedenis.