Filmpremière The Last Line uitgesteld i.v.m. Coronavirus

Helaas is door de uitbraak van het Coronavirus de filmpremière The Last Line – Red Carpet tot nader bericht uitgesteld. De film zou worden getoond tijdens het Rotterdam sport Film Festival en deze zal worden verplaatst tot een nader te noemen datum.

De kijker volgt fotograaf Rein Rijke en professioneel kitesurfer Roderick Pijls, die, na maanden van voorbereiding, samen naar Tanzania afreizen om te gaan kitesurfen op het uiterst giftige meer Lake Natron. De film Red Carpet is onderdeel van het fotoproject The Last Line, waarbij de heren op zoek gaan naar extreme en ongebruikelijke plekken waar gekitesurft kan worden. De fotoserie van Rein, laat Roderick zien die o.a. surft in de krater van een vulkaan, op gekleurde meren en in bijzondere landschappen.

 

The Last Line
Het fotoproject The Last Line is een initiatief van fotograaf Rein Rijke en professioneel kitesurfer Roderick Pijls. Met dit project gaan de heren op zoek naar bijzondere en extreme meren om op te kitesurfen. De combinatie van avontuur, bijzondere landschappen en het kitesurfen op deze unieke plekken laten de wereld op een unieke manier zien.

Voor elke editie zoeken we een partner die ons ondersteunt in onze zoektocht. Zo was de reis en het kitesurfen op het meer Lake Natron onderdeel van de Asus Campagne In Search Of Incredible. De reis was avontuurlijk en niet geheel zonder risico’: het hoge basische karakter van het water (pH 12, vergelijkbaar met gootsteen ontstopper) en de extreme hoge temperatuur van het meer brachten de nodige risico’s met zich mee en na afloop zijn we een aantal dagen vastgehouden omdat de lokale bevolking nog nooit een drone en kitesurfer had gezien in het gebied waar wij waren. Het fotoproject in Tanzania leverde veel media-aandacht op. We schoven o.a aan tafel bij Jeroen Pauw en Margriet van der Linden en we werden geïnterviewd door SBS6 Hart van Nederland en hadden meerdere publicaties in kranten en magazines zoals De Metro, AD en Kiteworld. Naast kranten en nationale TV gaven we o.a interviews op radio 538 (Coen en Sander Show), Veronica en Radio 1.  

Rotterdam Filmfestival
Het programma van het Sport Film Festival Rotterdam bestaat uit filmvertoningen, awards shows, talkshows en specials. Het filmprogramma is samengesteld uit vermakelijke, boeiende en inspirerende sportfilms met onderwerpen als de  Olympische Spelen, Sport & Maatschappij of topsport. De beste films van het festival worden bekroond met de internationale juryprijzen, de Rotterdam Sport Film Award en de SFFR Publieksprijs. Tevens worden de FICTS Guirlande d’Honneur en de FICTS Medallion d’Honneur uitgereikt aan respectievelijk een sportjournalist en Olympische kampioenen. In de dagelijkse talkshow wordt met bekende en minder bekende filmmakers, filmkenners en topsporters gesproken over de films die tijdens het festival te zien zijn. Er wordt doorgepraat over belangrijke thema’s, over bijzondere cinematografie en ook over wat zich achter de schermen van de producties heeft afgespeeld.

De film Red Carpet is gemaakt door filmmaker Jitze Jaap Osinga

 

 

Film The Last Line Red Carpet Tanzania kitesurf lake natron

 

Enkele foto’s van de reis naar Lake Natron

Kitesurfen Lake Natron

 

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.