Bergsportdag 2015

De negentiende Bergsportdag van afgelopen zondag in de Jaarbeurs in Utrecht is met een recordaantal van meer dan 5000 bezoekers een enorm succes geweest. De drie hoofdlezingen van de dag van Peter Habeler, Jorg Verhoeven en Siebe Vanhee zaten stuk voor stuk vol en ook het zevenkamp voor jeugd werd druk bezocht door onze jongere leden.

Lezingen
Mogelijk gemaakt door en ondersteund met beelden van het Zillertal, vertelde Peter Habeler in de Polarzaal over zijn bekendste en minder bekende avonturen. Ademloos luisterden ruim 800 bezoekers naar de man die samen met Reinhold Messner als eerst zonder extra zuurstof de top van de Mount Everest bereikte.

Na een van de BergsportAwards in ontvangst te hebben genomen, nam Jorg Verhoeven het stokje over en gaf in dezelfde zaal een lezing over zijn vrije beklimming van ‘The Nose’ in Yosemite National Park in de VS.

De laatste hoofdlezing van de dag was die van The North Face speaker Siebe Vanhee, die in zijn lezing heel open vertelde over zijn briljante, maar ook zijn mislukte avonturen en alpiene beklimmingen.

Ook de kleinere lezingzalen puilden uit van de geïnteresseerden en rond het middaguur waren de bezoekerstasjes met het welkomstpakketjes al ruimschoots op. Exposanten waren in no-time door hun flyers en folders heen en ook de man van de poffertjeskraam zette alle zeilen bij om voldoende beslag te kloppen.

Zevenkamp
Bij de zevenkamp moesten de jeugdleden zes klimonderdelen voltooien en als bonusopdracht de handtekeningen verzamelen van klimmers van het Nederlands Team Sportklimmen. Met hun handtekeningenboekje renden ze over de beursvloer op zoek naar de Oranjeklimmers. Gelukkig werd tijdens de lunch het team plenair gepresenteerd, zodat de kinderen hun kans konden grijpen.

 

About the Author:


Leave a Comment!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf × vier =