Project Salt & Surf

Project Salt & Surf                                    

In december 2015 rende ik een vulkaankrater omhoog om foto’s te maken van twee kitesurfers die ik liet surfen in het kratermeer. Terwijl ik de vulkaan omhoog rende besefte ik me dat dit de start was van serie foto’s waar ik atleten in unieke landschappen wil laten kitesurfen.

Inmiddels heb ik de afgelopen jaren voor mijn fotoproject Salt & Surf kitesurfers in de meest uiteenlopende gekleurde meren laten surfen.  Ik vind het mooi om het contrast te laten zien van een uniek landschap en de atleet die hier zijn playground van maakt.

In september ga ik verder met mijn project en deze keer wordt het echt heel bijzonder. Samen met professioneel kitesurfer Roderick Pijls ga ik naar Tanzania en daar laat ik Roderick kitesurfen in een giftig meer. Dit meer, Lake Natron, is knal rood en heeft een hoge pH waarde (pH 11) en kan tot 60 graden warm worden. Onbeschermd kan hier niemand in zwemmen. Als fotograaf zoek ik graag de grens op en tijdens mijn nominatie voor Red Bull Illume leerde ik vooral dat je moet zoeken in oplossingen voor dingen die in eerste instantie onmogelijk lijken. Ik kan niet wachten om samen met Roderick dit avontuur aan te gaan en thuis te komen met uniek beeld. Via deze weg wil ik ASUS Benelux bedanken dat zij als partner het mogelijk maken dat we deze trip maken. Als fotograaf ben ik onderdeel van hun campagne In Search Of Incredible en dat is precies wat dit project gaat zijn. Via het Youtube kanaal van Asus, kan je onze voorbereidingen volgen.

Red Bull Illume
De foto van de kiters in de vulkaan bereikte de finale van de fotowedstrijd Red Bull Illume. Van de bijna 35.000 inzendingen, haalde deze foto het tot de laatste 5 finalisten en werd wereldwijd gepubliceerd in kranten en magazines.

Kitesurfen roze meertje Wagejot Texel

Zout Fotografie Kitesurfen Zoutmeren Salinas van Torrevieja

Kitesurfing Las Salinas, Sal, Cape Verde

Kitesurfing Cape Verde Rein Rijke Zout Fotografie

Red Bull Illume 2019 Kite project Zout Fotografie

Kiteproject Spanje