Workshop Beeldbewerking met Adobe Lightroom

 

 

Beeldbewerking met Lightroom
Adobe Lightroom is het meest gebruikte beeldbewerkingssoftware voor zowel amateur- als professionele fotografen. Het programma laat je op eenvoudige manier foto's beheren, archiveren en importeren. Daarnaast is het een krachtig maar relatief eenvoudig programma waarmee je foto's kan nabewerken. 

 

De basiscursus "Beeldbewerking met Lightroom" is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag willen leren hoe ze op een makkelijke manier hun foto's kunnen bewerken. De cursus is verspreid over twee avonden en tijdens de cursus leer je de meest gebruikte bewerkingsmogelijkheden toe te passen. Denk hierbij o.a. aan het optimaliseren van je foto's door contrast, schaduwen en belichting aan te passen, het weghalen van ongewenste items, het aanpassen van je witbalans of het recht maken van de horizon. Tijdens de cursus leer je tevens hoe je op eenvoudige manier zwart-wit foto's kan maken en hoe je meerdere foto's kan combineren zodat je een panoramafoto maakt, hoe je watermerken toevoegd aan de foto en hoe je lenscorrecties toepast. Je oefent met bestaande hoogwaardige portret- en landschapsfoto's van Zout Fotografie. 

 

De cursus wordt ondersteunt met duidelijke presentaties, lesmateriaal en praktische oefeningen. Je ontvangt tijdens de cursus RAW fotobestanden die je, nadat je ze op de juiste manier hebt geïmporteerd, stap voor stap zal gaan bewerken. Na de bewerking van de foto's, leer je de foto's in het juiste formaat te exporteren (bijvoorbeeld voor groot printen of voor social media).

 

Samengevat
Tijdens de cursus;
- leer je foto's te orderenen en in mappen te importeren
- leer je foto's te retoucheren, recht te snijden en te bewerken. 
- leer je landschapsfoto's mooier te maken
- leer je hoe je portretfoto's sprekender maakt 
- leer je items te verwijderen uit een foto
- oefenen je met hoogwaardige RAW foto's van Zout Fotografie
- leer je hoe je van meerdere foto's eenvoudig een panoramafoto maakt 
- kan je na afloop van de bewerking een watermerk toevoegen aan je foto

 

Ervaringsniveau
Voor deze workshops heb je geen ervaring nodig met het programma Adobe Lightroom of je bent net begonnen en je hebt nog veel vragen over het gebruik van Lightroom. Je algemene vaardigheden met een laptop/computer (Apple of PC) moeten voldoende zijn. (let op, we gebruiken de Lightroom Classic CC versie tijdens de cursus en niet de Lightroom cloud variant).

Voor deze cursus maak je gebruik van je eigen laptop met daarop Lightroom Classic Cc geinstalleerd. 

 

Data, locatie en kosten

Data; I.v.m. Corvid-19 is de cursus tot nader bericht uitgesteld

De cursus (twee avonddelen) wordt gegeven door professioneel fotograaf Rein Rijke van Zout Fotografie en zal plaatsvinden in Studio Elke Dag Vers (Lange Beestenmarkt 84 in Den Haag). Tijden zijn 19.00 - 22.00.

Kosten: 99,- euro per persoon

Meld je nu aan!

 

 

 

<--|-->

Onderstaande foto's zijn bewerkt met Lightroom. Door de cursor over de foto's te bewegen zie je wat je gaat leren tijdens de cursus en zie je het verschil tussen de bewerkte en onbewerkte foto. 

Optimaliseren van je foto's

Bewerk portretten

Aanpassingen Contrast & Belichting

Zet de horizon recht

Verwijder ongewenste items

Zet foto's om in zwartwit

Tips & Tricks

Je krijgt vele handige en leerzame tips van een professioneel fotograaf.

Gebruik van eigen computer

Tijdens de cursus maak je gebruik van je eigen laptop (Apple of PC).

RAW Bestanden

Tijdens de workshop krijg je onbewerkte RAW bestanden waarmee je onbeperkt kan oefenen. 

Lesmateriaal

De cursus wordt ondersteunt met duidelijke presentaties, lesmateriaal en praktische oefeningen.