Workshop Kitesurf Fotografie

Locatie: Voorkeur Zandmotor - Den Haag. Andere locatie in overleg.
Datum: op aanvraag, afhankelijk van de windcondities 
Tijd: 4 uur 
Aantal deelnemers: max 2 personen
Kosten: 295 euro p.p.

De workshop Kitesurf Fotografie is speciaal voor iedereen die meer wil leren over kitesurf fotografie. Je leert fotograferen vanaf het strand en vanuit het water met een onderwaterhuis.  Tijdens de workshop krijg je specifieke oefeningen en handige tips om je kitesurf fotografie te verbeteren.  

De Kitesurf Fotografie workshop duurt ongeveer 4 uur en er kunnen maximaal 2 mensen per keer deelnemen. De workshop begint met een presentatie en daar krijg je uitleg over instellingen van je camera, de juiste compositie en leer je meer over hoe je veilig kunt fotograferen als je in het water ligt.  Na de presentatie fotografeer je eerst vanaf het land en daar oefenen we o.a. met het maken van snelle actie foto’s met veel opspattend water, het timen van een sprongen en hoe je spectaculaire beelden maakt.  

Tijdens de workshop leer je ook te werken met een onderwaterhuis en ga je vanuit het water foto’s maken van springende kitesurfers. Je ligt ongeveer een uur in het water en tijdens de watersessie leer je meer over de voordelen om vanuit het water te fotograferen en welke moeilijkheden daarbij komen kijken. Je ontvangt tips over je het gebruik van je onderwaterhuis en je ontvangt praktische opdrachten die je leren om mooie actie foto’s te maken.

Na de watersessie, sluiten we de workshop af met een evaluatie van de foto’s die je gemaakt hebt. 

1 jaar lang feedback op je eigen werk.
Nadat je de workshop kitesurffotografie hebt gevolgd, kan je 1 jaar lang foto's opsturen naar Zout Fotografie en ontvang je feedback op je gemaakte foto's door middel van een video analyse.  

Wat is inclusief en wat niet?
De workshop is inclusief gebruik van een onderwaterhuis en inzet van een kitesurfer (2 uur max). Voor de veiligheid is een helm aanwezig. De workshop is exclusief gebruik van camera en wetsuit. Zout Fotografie beschikt over verschillende onderwaterhuizen zodat je met je eigen DSLR of Systeemcamera kan fotograferen. Huur van een wetsuit behoort tot de mogelijkheden (25 euro). 

Data en locatie
Het heeft de voorkeur om de workshop te laten plaats vinden op de Zandmotor (Kijkduin), overige locaties zijn in overleg mogelijk. Data is in overleg en afhankelijk van de windcondities.

De workshop wordt gegeven door professioneel kitesurf-fotograaf Rein Rijke.

 

Gebruik van eigen camera

Tijdens de workshop kan je je eigen camera gebruiken, zowel in het water als op het strand. 

PRAKTISCHE WORKSHOP

Je gaat zo veel mogelijk praktische aan het werk met je camera en je gaat zo veel mogelijk dicht op de actie zitten. De theorie is ter ondersteuning.

1 JAAR ONLINE FEEDBACK

Iedere cursist ontvangt een jaar lang feedback op eigen gemaakte foto's d.m.v. videoanalyse. 

GEBRUIK ONDERWATERHUIS

Je leert fotograferen met twee verschillende soorten onderwaterhuizen.