Basis Cursus Fotografie – Ardennen

In het weekend van 3-5 juli 2020 organiseert Zout Fotografie weer een Basis Cursus Fotografie in de Belgische Ardennen. Deze leuke en praktische cursus in het idyllische plaatsje Sy, is voor iedereen die meer uit zijn eigen camera wil halen en wil leren fotograferen met verschillende veel gebruikte camera instellingen.  

 

Datum: 3-5 juli 2020
Tijd: vrijdagavond tot zondagmiddag
Aantal deelnemers: minimaal 2 - maximaal 6
Kosten: 315 euro.
Overige; inclusief overnachting op camping en maaltijden 

Voor wie is deze cursus?

Deze tweedaagse  fotocursus in de Belgische Ardennen is voor mensen die hun digitale camera beter willen leren gebruiken en verder willen dan fotograferen in de automatische stand. Tijdens deze cursus maak je kennis met de verschillende standen van je camera en oefen je o.a. veel met het instellen van je diafragma (=scherptediepte), weet je na afloop wanneer je de sluitertijd moet aanpassen en je krijgt praktische tips over compositie en het gebruik van ISO-waarden. We oefenen met het fotograferen bij weinig licht, leert de basis van portretfotografie en het maken van mooie landschapsfoto's. Aan het einde van de cursus, bespreken we de foto’s en krijg je feedback op je gemaakte werk. De Basis Cursus Fotografie is de perfecte start voor het beter leren fotograferen met je eigen camera. De groepjes zijn klein dus er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en eigen leerdoelen. 

 

Tijdens deze tweedaagse fotocursus; 

● Leer je hoe je de verschillende basis instellingen van je camera kan gebruiken; 
● Begrijp je na afloop de belichtingsdriehoek sluitertijd, iso-waarde en diafragma en leert deze toe te passen; 
● Je leert hoe je scherptediepte in een foto krijgt;
● Je oefent met compositie van landschappen en het maken van mooie portretfoto's;  
● Je oefent met lange sluitertijden waarmee je bijvoorbeeld sterren kan fotograferen;
● Je leert “schrijven” met licht;
● Evaluatie en bespreking van door jou gemaakte foto's;

 

Ervaringsniveau en camera

Voor deze fotocursus heb je geen ervaring nodig met fotograferen. Deze cursus is perfect voor degene die een (nieuwe) camera heeft gekocht of voor mensen die meer willen dan alleen fotograferen in de automatische stand. De cursus is informeel, praktisch ingericht en er is veel ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. 

Voor deze cursus heb je een digitale camera nodig waarmee je zelf de instellingen van je camera kan aanpassen. Het maakt niet uit welk merk en of dit een kleine compactcamera, systeemcamera of spiegelreflex camera is. Belangrijk is wel dat je met je camera controle kan uitoefenen op het diafragma, sluitertijd en dat je de camera van de automatische stand kan halen. 

 

Locatie, maaltijden en overnachting
De cursus wordt gegeven in de omgeving van het mooie plaatsje Sy, gelegen in de Belgische Ardennen.  Het riviertje de Ourthe en de omringende rotsmassiefen zullen beide dagen centraal staan. We gaan veel in de natuur fotograferen en de gegeven theorie is ter ondersteuning aan de oefeningen die we buiten gaan doen.

De prijs van de workshop is 315 euro en dit is inclusief maaltijden en overnachting in je eigen tent. (Vraag naar de mogelijkheden als je liever ergens anders overnacht). Voor de mensen die willen, is er op vrijdagavond een eenvoudige maaltijd en op de zaterdagavond hebben we een barbeque. Ontbijt is inbegrepen, lunch zal je zelf even moeten regelen.  

 

Jaarlang feedback

Na het boeken van deze cursus kan je een jaar lang je foto's opsturen naar Zout Fotografie. Je opgestuurde foto's worden dmv video van feedback voorzien, zodat je ook na de cursus je blijft ontwikkelen als fotograaf. 

 

https://www.zoutfotografie.nl/wp-content/uploads/2019/12/Kennismakingsworkshop-fotografie-.jpg

Compositie & Tips

Je leert alles over de juiste compositie en krijgt handige tips waardoor je mooiere foto's gaat maken. 

Geschikt voor iedere type camera

De basiscursus is geschikt voor ieder cameratype en merk. Voorwaarde is dat je de instellingen zoals diafragma en sluitertijden van je camera kan aanpassen. 

1 Jaar online feedback op je eigen foto's

Iedere cursistontvangt een jaar lang feedback op eigen gemaakte foto's d.m.v. videoanalyse. 

Ondersteunende theorie

Deze cursus heeft een praktische insteek en we zullen zo veel mogelijk buiten aan het werk zijn met de camera. De cursus wordt ondersteund met een aantal korte theoretische momenten die ondersteuning geven aan de praktische oefeningen.