NK Skyrunning 2017

Zout Fotografie fotografeerde het Nederlands Kampioenschappen Skyrunning in het Italiaanse Limone sul Garda. Het NK was onderdeel van de race Limone Extreme

Op 13 en 14 oktober organiseerde de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging het NK Skyrunning in het Italiaanse Limone. Het NK Skyrunning werd georganiseerd als race-in-a-race onderdeel van de Limone Extreme, het finalestuk van de ISF World Series.  Zout Fotografie maakte de sfeerbeelden rondom het Gardameer.

Vertical KM
Het NK Skyrunning begon op vrijdag 13 oktober met een Vertical KM race, een race over 1100 hoogtemeters. Er werd gestart op 60m boven NAP aan de rand van het Gardameer, waarmee de race uitzonderlijk geschikt iwasvoor laaglanders.  Over een speciaal voor deze race aangelegd parcours bereiken de deelnemers na 3 kilometer de finish. De Vertical Km vond in de avond plaats.

Skyrace
De volgende dag, op zaterdag 14 oktober staan de Skyrace op het programma. Dit is een race over 29km, waarbij in totaal 2450 hoogtemeters moeten worden genomen. De race begint en eindigt in Limone aan het Gardameer. Op het NK zijn er in totaal drie nationale titels te vergeven: voor de Vertical KM, de Skyrace en een gecombineerde titel Nederlands Kampioen Skyrunning. Er wordt gestreden in de categorieën Heren en Dames.

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.