Jurylid RTL 4 Programma Het Perfecte Plaatje

Rein gastjurylid bij het RTL4 Programma Het Perfecte Plaatje. In Het Perfecte Plaatje gaan acht bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan voor de ultieme overwinning. In elke aflevering staan twee specialisaties uit het fotografie-vak centraal. Als gastjurylid zat ik in de halve finale van het programma, waar ik de deelnemers liet kennismaken met actiesport fotografie. Samen met William Rutten en Cynthia Boll beoordeelde ik de foto’s die werden gemaakt door Patty Brard, Jim Bakkum en Ryanne van Dorst.

De shoot vond plaats in de Bijlmer Bajes waar de deelnemers de opdracht kregen om een gave actie foto te maken van de beste freerunners van Nederland. De uitzending van het programma het Perfecte Plaatje is hier terug te zien. Net als vorig jaar vond er ook dit jaar een expositie plaats in het Museum Hilversum. waarbij ook de vakjury de mogelijkheid kreeg om eigen werk tentoon te stellen.

Over het Perfecte Plaatje
Onder leiding van presentator Tijl Beckand gaan de kandidaten de strijd met elkaar aan en proberen ze hun geliefde hobby naar een hoger niveau te tillen. Elke aflevering staan twee specialisaties centraal en daarmee komen de meest uiteenlopende aspecten uit het fotografievak aan bod.

De foto’s van de BN’ers worden beoordeeld door professionals uit het vak. William Rutten, die vele (inter)nationale sterren voor zijn lens heeft gehad, let vooral op de originaliteit, terwijl documentairefotografe Cynthia Boll kijkt of de foto een verhaal vertelt. De kandidaat die gedurende acht weken het beste presteert in alle specialisaties van het vak, mag zich de winnaar van ‘Het Perfecte Plaatje’ seizoen 3 noemen en wint een fotoreportage in National Geographic Traveler.

 

Afbeeldingsresultaat voor logo het perfecte plaatje

 

(vlnr) Ryanne van Dorst, William Rutten, Patty Brard, Cyntia Boll, Jim Bakkum en Rein Rijke

(vlnr) Ryanne van Dorst, William Rutten, Patty Brard, Cyntia Boll, Jim Bakkum en Rein Rijke

Expositie van gastjury leden in fotomuseum Hilversum

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.