Foto “The Toxic Line” ontvangt Highly Commended Award

De foto “The Toxic Line” waar Roderick Pijls al kitesurfend over het giftige meer Lake Natron in Tanzania surft, heeft de Highly Commended Award ontvangen bij de 30ste editie van de Memorial Maria Luisa photo contest. De foto van fotograaf Rein Rijke werd uit 15.000 inzendingen genomineerd voor de finale en ontving deze mooie onderscheiding.

The Last Line
Afgelopen jaar heeft fotograaf Rein Rijke van Zout Fotografie samen met professioneel kitesurfer Roderick Pijls invulling geven aan de ASUS campagne “In Search Of Incredible”. Deze campagne was onderdeel van het fotoproject “The Last Line”, waarbij we een fotoserie maken van het kitesurfen op extreme en ongebruikelijke plekken. De fotoserie laat Roderick zien die o.a. surft in de krater van een vulkaan, op roze meren en afgelopen jaar is het duo naar Tanzania afgereisd om daar foto’s te maken van het kitesurfen in het uiterst giftige meer Lake Natron. De foto die nu de Highly Commended Award heeft ontvangen is gemaakt tijdens het surfen op dit giftige meer. 

Na maanden van voorbereiden volgde ik Roderick met mijn camera in zijn poging te surfen op Lake Natron. De reis en het kitesurfen was niet zonder risico’s: het hoge basische karakter van het water (pH 12, vergelijkbaar met gootsteen ontstopper) en de extreme hoge temperatuur van het meer brachten de nodige risico’s met zich mee en na afloop zijn we een aantal dagen vastgehouden op verdenking van spionage, omdat de lokale bevolking nog nooit een drone en kitesurfer had gezien in het gebied waar wij waren. Ik ben ontzettend vereerd met deze nominatie en wil via deze weg nogmaals het team bedanken dat mee heeft geholpen om dit avontuur mogelijk te maken: Professioneel kitesurfer Roderick Pijls, Joris Smit van Jor Africa, filmmaker Jitze Jaap Osinga en partner ASUS Benelux. 

 

 

Slapen in een tent, onder de sterren en tussen de wilde dieren.

Het giftige meer ligt voor met schedels van dieren

Roderick Pijls na zijn kitesurfsessie op het meer Lake Natron

Kitesurfen Lake Natron

Onderweg naar Lake Natron

Het meer ligt behoorlijk afgelegen in het noorden van Tanzania. Wegen waren er niet of soms lastig te vinden.

Toxic Line werk aan de muur

De foto Toxic Line is te bestellen voor aan de muur

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.