Best of Zout Fotografie 2018

Wow, wat was 2018 weer een bijzonder jaar!  Als ik zo terug kijk dan is het ongelofelijk wat er allemaal op mijn pad is gekomen. Het was een jaar waarin mijn camera, natuur en avontuur centraal stonden. Van opdrachten in Hawaii, naar kitesurfen in een giftig meer in Lake Natron Tanzania. Van spannende Alpine beklimmingen tot snowkiten op de Hardangervidda in Noorwegen.  Van mooie abseils door watervallen naar sneeuwschoen-wandelen in verse Zwitserse sneeuw. Van mooie trailwedstrijden in Nederland naar leuke opdrachten voor o.a. het World Forum, SNP en ASICS 

Het was ook een jaar waar Zout Fotografie veel in de media kwam. Hoewel ik liever achter de camera sta, was het leuk om een keer mee te maken. Mijn fotoproject Salt en Surf, waar ik kitesurfers op bijzondere plekken laat kiten, kwam in de hoogste versnelling terecht. Ik mocht voor ASUS als onderdeel van hun campagne In Search Of Incredible naar Tanzania, waar ik samen met Roderick Pijls, het mooiste avontuur van het jaar beleefde. Na maanden voorbereidingen zijn we in september naar Lake Natron in Tanzania gereisd om foto’s te maken van Roderick die al kitesurfend dit extreem giftige en hete meer over surfte. Naast alle media aandacht voor dit project, was ik ook dit jaar weer gastjury bij het RTL4 programma “Het Perfecte Plaatje”.

Ik fotografeerde niet alleen avontuurlijke sporten, maar met veel plezier heb ik samengewerkt met o.a. het TAGNL, Oxygen Events, het World Forum waar ik o.a. het personeel en verschillende congressen fotografeerde. Ik ben dankbaar voor de verschillende bruiloften die ik mocht vastleggen met mijn camera, stuk voor stuk hele bijzondere dagen waar ik bij kon zijn. Het was ook een jaar waar ik echt het diepe in gesprongen ben. Na 9,5 jaar nam ik afscheid van mijn werkzaamheden bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging om mij volledig te focussen op mijn fotografie.

Het jaar heb ik prachtig kunnen afsluiten, want ik werd niet alleen ambassadeur van Peak Design en Mindshift Gear, ik werd tevens opgenomen in de Salt 70 lijst van Salt Magazine. De Salt 70 lijst is een lijst van ‘Nieuwe alternatieve Rijken’. Mensen die zonder dikke bankrekening, groot huis of peperdure auto tóch schathemeltje rijk zijn. Hun rijkdom schuilt in doen waar je gelukkig van wordt en waarvoor je elke dag met een sprong je bed uitkomt. Geen euro’s maar avontuur, creativiteit, vrijheid, tevredenheid en zingeving als belangrijke valuta. Een ontzettende eer om te worden opgenomen in deze prachtige lijst!

2019
Ik kijk ontzettend uit naar komend jaar. Begin januari vertrek ik naar Zuid Afrika voor een mooie opdracht, gevolgd door een mooie reis op sneeuwschoenen in Noorwegen. Verder kijk ik ontzettend uit naar de verschillende fotografie workshops die ik ga geven. Komende weken ga ik hier verder invulling aangeven. Rest mij enkel nog een dikke dank aan al mijn opdrachtgevers, mijn fantastische vriendin en vrienden, het was een waanzinnig mooi jaar waar ik enorm dankbaar voor ben!

 

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.