Alpiene Trainingsweek in Frankrijk en Italie

Ik doe jaarlijks een aantal opdrachten waarbij ik me in hoog alpiene terrein begeef. De trainingen die ik daarvoor gedaan heb zijn naast de Basiscursus Alpinisme (C1 Sneeuw en ijs) en de gevorderden cursus C2 (zie Alpiene basiscursussen van de NKBV). Na deze cursussen, waarbij je een week lang met een berggids op pad gaat, heb ik de laatste jaren veel tijd en energie geïnvesteerd in eigen ervaring in verschillende soorten terrein (rots, ijs, mixed) om daar op een veilige en verantwoorde manier te kunnen zijn, en te kunnen werken. Mijn laatste cursusweek was in 2011 en na 6 jaar vond ik het noodzakelijk om mezelf verder te verdiepen en een aantal technieken te leren die me in de toekomst verder gaan helpen om in lastig alpiene terrein nog steeds goed uit de voeten te kunnen.

Na mijn opdrachten voor de NKBV, heb ik ter voorbereiding van de trainingsweek met Berggids Roeland van Oss, de Gross Fusshorn (3627m) beklommen (Moeilijkheidsgraad ZS/ZS+), om zo goed geacclimatiseerd te zijn. Het was een mooie beklimming, al was het een lastige berg om goed te kunnen af zekeren door veel los gesteente. Na deze beklimming zijn we doorgereden naar Chamonix en hebben daar met Roeland een plan van aanpak gemaakt voor een aantal mooie alpiene tochten. Hieronder zie je de foto’s van de beklimming van de Grosse Fusshorn en van de trainingsweek, waar we o.a. de Traversée des Perrons en  de overschrijding van Aig. d’ Entreves hebben gedaan. Een dikke dank aan mijn vaste klimpartner Dragosh Mobach die, dan wel voor de lens, maar ook achter de lens, er voor zorgt dat ik altijd goed mijn werk kan doen en veilig gezekerd wordt als ik weer ergens op een graad loop. Tevens dank aan Berggids Roeland van Oss!

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.