48 hours; Winterkamperen in the Alpen

Afgelopen jaar werd ik geïnspireerd door een film die tijdens de EOFT (European Outdoor Film Tour) werd getoond. In deze shortfilm beklimmen drie jongens in 55 uur de 5.636m hoge vulkaan Pico de Orizaba om er vervolgens vanaf te skien. Het leverde mooie beelden op van alles wat fout gaat op zo’n mini expeditie en dat vooral het beleven van een zelf verzonnen avontuur centraal staat. Wat mij heel erg aansprak is dat je niet heel erg ver weg hoeft te gaan en je zelf je eigen avontuur kan beleven en dat je hier niet heel lang voor weg hoeft. Zo ontstond de 48hrs challenge; Het idee is dat je iets gaat proberen te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan.

Aan ideeën geen gebrek. Kon de Mt. Blanc in een weekend beklommen worden? Hoe ver kan je eigenlijk in 48uur kitesurfen langs de Franse kust? Winterkamperen onder de sterren? Kamperen onder de sterren en in de sneeuw!  

Roadtrip naar Vanoise
Tijdens een opdracht voor Asics Nederland ontmoette ik Erline van het leuke blog run-waygirls en met haar sprak ik over de 48hrs challenge. Het leek mij leuk om een keer naar de Alpen te rijden, een berg te beklimmen en halverwege te kamperen in de sneeuw. Het plan moest niet te veel van te voren worden vastgelegd.  Onderweg besloten we om te overnachten in het Vanoise National Park, in de Franse Alpen.

We hebben dit weekend op twee fantastische plekken overnacht. De eerste nacht zetten we onze tent op col de la Madeleine, een 2000m hoge col met waanzinnig uitzicht over met poeder besneeuwde bergtoppen. De tweede dag zijn we door gereden naar de Italiaans/Franse grens, waar we vervolgens na een mooie wandeling door de sneeuw geslapen hebben aan Lac Blanc.

Hieronder de beelden van de trip. Kijk ook even op het toffe blog van Erlinde.

About the Author:


Sorry, the comment form is closed at this time.