Say Hi

Welkom bij Zout Fotografie!

Zout Fotografie maakt inspirerende beeldreportages & sfeerbeelden voor een groot aantal sportieve (outdoor) magazines en evenementen,  waaronder de Bever, Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), Salt Magazine, Runnersworld, Access Kite Magazine, MudSweatTrails, Peter Lynn Kiteboarding, Shiffers, ANWB en vele anderen.

Finalist Red Bull Illume 2016 en andere nominaties
Zout Fotografie heeft in 2016 de finale bereikt van de prestigieuze fotowedstrijd Red Bull Illume. Red Bull Illume is de grootste internationale fotowedstrijd voor fotografen die extreme en avontuurlijke sporten in beeld brengen. Na de edities 2007, 2010 en 2013 werden er voor de vierde editie bijna 35.000 inzendingen ingestuurd. De genomineerde foto van Zout Fotografie behoorde uiteindelijk tot de laatste 5 finalisten. De nominatie leverde verschillende publicaties op in internationale vakbladen en de aankomende drie jaar worden de finalisten ten toon gesteld in vele wereldsteden via de expositie Red Bull Illume.

Naast de finale plaats van Red Bull Illume is Zout Fotografie in 2016 genomineerd voor de Scandinavië Persprijs voor zijn beeldreportage van Zweden. Daarnaast is een beeldreportage over rotsklimmen in het Spaanse Margalef genomineerd voor de spaanse Pica d’Estats Awards. Begin 2017 wordt de uitslag hiervan bekend gemaakt. 

Wie staat er achter de lens van Zout Fotografie?
Achter de lens van Zout Fotografie staat Rein Rijke. Rein is in 2014 begonnen als freelance fotograaf en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot allround fotograaf met een gezonde passie voor sport en avontuur. Sport en fotografie komen samen in de wereld van Zout Fotografie. Of het nu bij hoog alpiene beklimmingen van bergen zijn, of tijdens reizen en exotische kitesurftrips, de camera en avontuur staan centraal.  

Afgelopen jaren maakte Zout Fotografie reportages van o.a. Snowkiten in Noorwegen, Portretten in Gambia, De wildernis van IJsland, volgde atleten tijdens de WK Skyrunning door de Franse Alpen en deed inspiratie op bij de mooiste bus van Europa: The Nomads Bus. Onder het kopje portfolio lees je hier meer over.

Beelden van Zout Fotografie zijn gepubliceerd in landelijke kranten, verschillende Outdoor magazines en digitale platformen voor liefhebbers van avontuurlijke activiteiten en sporten.

Veel plezier met het bekijken van de foto’s. Heb je vragen over het aanschaffen van foto's, het opvragen van een offerte voor het maken van een beeldreportage of mijn beschikbaarheid, dan kan je altijd even bellen of mailen.

Cheers Rein

Zout Fotografie bij expo in Chicago 

 Red Bull Illume: Zout Fotografie is onderdeel van de expositie die de wereld rond gaat. Dit beeld is gemaakt in Chicago.